Bel 06-21486848

Bamboe’s

Zie WEBSHOP

 

Hieronder de 3 categorieën met de soorten die leverbaar zijn. Voor de woekerende bamboe(Phyllosachys) is het advies om een wortelbegrenzer te gebruiken.

 

Polvormende

bamboe

(Fargesia)
 • Jiuzhaigou
 • Murieliae
 • Robusta ‘Campbell’
 • Rufa
 • Nitida ‘Great Wall’
 • Nitida ‘Volcano’

 

Woekerende bamboe

(Phyllostachys)
 • Aureosulcata ‘Aureocaulis’

 • Aureosulcata ‘Spectabilis’
 • Bissetii
 • Nigra ‘Boryana’
 • Vivax ‘Aureocaulis’

 

Bamboe met

dichte bebossing

(Pseudosasa)
 • Japonica

 

Fargesia

Jiuzhaigou

Dit is een kleurrijke en sierlijke rechtopgaande bamboesoort. De bamboe heeft kleine blaadjes en groene halmen die rood verkleuren in de voorjaarszon. 

 

 Fargesia Jiushaigou

 

Murieliae

Deze fraaie soort heeft in de jaren ‘90 gebloeid. Uit het zaad van deze plant zijn diverse nieuwe selecties ontstaan. De volle bossige planten krullen het blauwgroene blad op bij droogte en vorst. Groeien wat moeilijker op zwaardere kleibodems.

 

Fargesia Murieliae1

 

Robusta ‘Campbell’

Deze grote polvormende bamboe heeft kleine, donkergroene bladeren, olijfgroene halmen en in het voorjaar opvallende witte schutbladeren rondom de nieuwe halmen welke lang aan de plant blijven. De uiteindelijke hoogte ligt rond de 4 meter, afhankelijk van de standplaats en het bodemtype.

 

Fargesia robusta Campbell1

 

Rufa

Deze bamboe is snel- en breedgroeiend en heeft heldergroene blaadjes. De bamboe behoudt zijn groene kleur ook in de wintertijd omdat de blaadjes niet oprollen bij kou.

 

Fargesia

 

Nitida ‘Great Wall’

De Great Wall bamboe wordt niet breder in doorsnede dan 1 meter. Daarom is zijn deze bamboe’s ook geschikt voor de kleine tuin. Met zijn grijs-groene blad en zijn overhangende halmen is het een mooie verschijning in de tuin.

 

Nitida Great Wall

 

Nitida ‘Volcano’

Deze bamboe is goed te houden in de volle grond, maar ook als haag. Door zijn volle halmen is privacy gemakkelijk te creëren. Deze bamboe’s zijn goed winterhard en blijft in de winter mooi groen.

 

Nitida

 

Phyllostachys

Aureosulcata  ‘Aureocaulis’

Deze bamboe heeft okergele halmen die in de voorjaarszon een rode waas krijgen.Dit vormt een schitterend kleurcontrast met het diepgroene blad. 

 

Aureosulcata

 

Aureosulcata  ‘Spectabilis’

Deze bamboe heeft sierlijke halmen; op de platte kant van de gele halmen heeft deze bamboesoort groene strepen. Ook maken sommige halmen tijdens de groei een sierlijke boog aan de basis van de bamboe.

 

Phyllostachys Aureosulcata 'Spectabilis'

 

Bissetii

Deze bamboe hebben diepgroene naar geelgroen verkleurende halmen met weelderig donkergroen blad. Het is een goede keuze voor open locaties en koudere streken en voor plaatsen waar een dichte beplanting gewenst is. Daarom is deze soort ook geschikt als hogere haag. 

 

Phyllostachys Bissetii

 

Nigra

Deze bamboe is door de zwarte halmkleur één van de meest gewilde bamboes. De jonge groene halmen verkleuren in de zon pas later door naar zwart. De bamboe is mooi als solitair op een beschutte warme groeiplaats. Door de beperkte winterhardheid en de doorhangende halmen is de ‘zwarte bamboe’ minder geschikt als haag.

 

Nigra

 

Vivax ‘Aureocaulis’

De gele halmen met groene strepen kunnen tot 7 cm dik worden. Het is de meest tot de verbeelding sprekende reuzenbamboe voor ons klimaat. Soms muteert een halm gedeeltelijk naar de vorm Huanwenzhu. Dan zijn de stengels groen met gele strepen.  De uiteindelijke hoogte van deze soort is 8-10 meter.

 

Vivax

 

Pseudosasa

Japonica

Deze bamboe is de bekendste grootbladige hoge soort met stugge opgaande halmen en sierlijk spits toelopend blad. De bamboe is een dichte bossage en is daarom geschikt voor hagen. 

 

Japonica

 

Zie WEBSHOP

De waardering van bastdeplantgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 5 reviews.