Bel 06-21486848

Groenblijvende bomen

Ook in de winter volle bomen. Groenblijvende bomen worden veel gebruikt om privacy te creëren, en het hele jaar te behouden.

 

Quercus ilex / Steeneik

Het blad is stevig en heeft een hulstachtige bladrand. De steeneik is winterhard en groeit op bijna elk grondsoort, maar het beste op een drogere kalkrijke grond. Ook is de boom goed winterhard.

 

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ / Laurierkers

Een smalle opgaande laurierkers met een donkerbruine schors. Kenmerkend voor de ‘Caucasica’ is het smal donkergroen langwerpige blad. In april en mei bloeien er witte bloemetjes in. De ‘Caucasica’ kan 5 meter hoog worden.

 

Prunus laurocerasus ‘Novita’ / Laurierkers

Donkergroen langwerpig glanzend blad. In april groeien er witte bloemetjes in, en in de herfst komen er rode bessen aan. De ‘Novita’ is zeer winterhard, dus staat hij in de winter heel mooi en vol in het blad. Een aanwinst voor iedere tuin.

 

Photinia fraseri ‘Red Robin’ / Glansmispel

Blad loopt in het voorjaar vuurrood uit. Des te vaker de boom gesnoeid word, hoe meer er rood blad in de boom komt. Het jonge blad geeft namelijk de vuurrode kleur. Wordt Glansmispel niet gesnoeid dan ontstaan er in het voorjaar witte bloemen.

 

Ilex aquifolium ‘Nellie Stevens’ / Amerikaanse hulst

Stevig leerachtig glanzend stekelig blad. In oktober ontstaan er lichtrode bessen die tot het voorjaar kunnen blijven hangen.

 

Elaeagnus ebbingei / Olijfwilg

De Olijfwilg is als boom gekweekt en is ook groen in de winter. In het voorjaar ontstaan er lekker geurende witte bloemetjes in de boom. Ook is de Olijfwilg goed in vorm te snoeien. Kan 3 meter hoog worden.

 

Magnolia grandiflora / Valse tulpenboom

Wordt 8 tot 10 meter hoog. In de zomer bloeien er witte geurende bloemen in. En na de bloei onstaan er artisjokachtige vruchten.

 

Camellia japonica / Japanse roos

Bloeit heel vroeg in het voorjaar. De Camellia is groenblijvend en er groeien mooie bloemen in. Verkrijgbaar met witte en rode bloemen.

 

Groenblijvende zuilvormige

Deze groenblijvende zuilvormige zijn een blikvanger in iedere tuin.

 

Juniperus ‘Blue Arrow’ / Jeneverbes

Door zijn smalle opgaande compacte groei, heeft de ‘Blue Arrow’ het uiterlijk van een Cypres. Alleen is deze Jeneverbes wel winterharder. De Jeneverbes is traaggroeiend en kan 4 meter hoog worden. De boom is groen grijzig van kleur en staat ook in de winter zijn kleur niet af.

 

Cupressus sempervirens ‘Stricta’ / Cypres / Cipres

Een traag omhoog groeiende conifeer. De Cipres kan 8 meter hoog worden, maar blijft heel smal. Als de Cipres op een beschutte plek in de tuin staat, is de boom winterhard.

 

Taxus baccata ‘Fastigiata’ / Groene Zuiltaxus

Deze zuilvormige taxus wordt niet breed. Wel kan deze taxus ongeveer 4 meter hoog worden. Het hele jaar donkergroen.