Bel 06-21486848

Zuilbomen

Zuilbomen zijn net als de bolbomen smal en ideaal voor de kleinere tuin. Van nature blijven zuilbomen slank. Ideaal voor tuinscheiding of langs de oprit.

 

Prunus serrulata ‘Amanogawa’ / Japanse sierkers

In het voorjaar groeien er hangende trossen met roze bloemen aan. Beste bloeiplek is in de zon. De boom is mooi slank opgaand en wordt niet hoger dan ongeveer 5 meter, wat hem onder meer goed geschikt maakt voor de kleinere tuinen.

 

Ulmus hollandica ‘Wredei’ / Goudiep

Loopt in het voorjaar prachtig uit in gekrulde groen gelige bladeren.

 

Liquidambar styraciflua ‘Slender Silhouette’ / Zuilvormige Amberboom

Een zeer smalblijvende amber zuilboom. In de herfst verkeurt deze boom mooi naar herfst rood.

 

Fagus sylvatica ‘Dawyck’ / Zuilboom

Een zuilvormige boom met rechtopstaande taken. Boom is vormvast en kan tot 20 meter hoog en 3 meter breed worden. De schors is glad grijs en het blad is eivormig donkergroen. Na de bloei van kleine bleometjes groeien er kleine nootjes in de boom. De ‘Dawyck” is goed geschikt als laanboom.

 

Fagus sylvatica ‘Dawyck Purple’ / Rode Zuilbeuk

Loopt in het voorjaar dieprood uit en verkleurt in de zomer naar bruinrood.  Ook de ‘Dawyck Purple’ is een vormvaste boom is hoeft niet gesnoeid te worden.

 

Carpinus betulus ‘Fastigiata’ / Zuilhaagbeuk

Een veelzijdige boom. De Zuilhaagbeuk leent zicht voor meerdere snoeivormen. Bijvoorbeeld als zuil, boog of als haag.

 

Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ / Zuileik

Groeit met grof opstaande takken, waardoor de zuilvormig blijft en later uitgroeit tot piramidevormig. In het voorjaar groeien er gelige katjes in de boom die uitgroeien tot eikels. Kan ongeveer 15 meter hoog en 5 meter breed worden. De Zuileik heeft een glade grijze schors. Een oudere Zuileik heeft een grovere schors. De Zuileik groeit op eigenlijk ieder soort grond en is diepgeworteld, zodat de boom wind bestendig is.