Bel 06-21486848

Hagen

Zie WEBSHOP

 

Haagbeplanting in pot zijn het hele jaar te planten. Van oktober tot mei zijn ze in kluit verkrijgbaar.

Hagen zijn ideaal te gebruiken om scheiding in de tuin te creëren, maar ook als erfafscheiding. Voor meer coniferen klik hier.

 

Taxus baccata / Taxushaag

Met de donkergroene kleur van de haag komen andere bloemen en planten goed tot zijn recht. De Taxus baccata is een traag groeiende haag en is daardoor makkelijker in onderhoud. En deze haag is ook in de wintergroen.

 

Fagus sylvatica / Beukenhaag

Ongeveer de meest bekende haagplant. De beuken zijn verkrijgbaar in het rood en in het groen. In de zomer glimmen de bladeren, en in de herfst geven de bladeren een goudgele kleur. Blad blijft voor een gedeelte aan de beuken verdord hangen.

 

Carpinus betulus / Haagbeuk

De verschillen tussen de Carpinus en de Fagus zijn als volgt. De Carpinus groeit beter op kleigronden. De Fagus verliest zijn blad niet helemaal en blijven verdort zitten, en de Carpinus valt helemaal uit. De Carpinus is een sneller groeiende haag en krijgt eerder in het voorjaar blad. De Carpinus en de Fagus lijken op elkaar, maar zijn geen familie.

 

Ilex aquifolium / Hulst

Glimmend donkergroen blad. Het oudere hulst blad krijgen stekels. In de periode vanaf september tot maart zitten er rode bessen in. En in de winter blijft de Hulst mooi groen.

 

Ilex crenata / Japanse hulst

Lijkt niet op de gewone hulst. De blaadjes zijn lichter en kleiner en hebben geen stekels. Ook groeien er geen bessen in.

 

Hedera helix

Een snel groeiende klimop die ideaal is voor het bedekken van muren, schuttingen of als haag. De Hedera kan overal staan en heeft geen zon achtige plek nodig.

 

Buxus sempervirens / Buxus

Door zijn compacte fijngetakte groei, en zijn frisgroene blaadjes, is de Buxus ideaal als haagplant.

 

Liguster

Behoudt in de winter een gedeelte van zijn blad. Voor een winter dichte haag is bijv. de Taxus Baccata of Laurier een betere keuze.

 

Meidoorn

In de lente bloeit er in de Meidoorn witte bloesem. En in de herfst komen er rode bessen in en verkleurt het blad oranje geel. De Meidoorn kan solitair gebruikt worden, maar is ook erg mooi als haag beplanting.

 

Acer campestre / Esdoornhaag

Donkergroen blad, die in de herfst verkleuren naar geel rood. De Esdoornhaag is ook goed te gebruiken in combinatie met een de meidoornhaag. Dan heet de haag een Zeeuwse haag. Door iets meer Miedoorn dan Esdoorn te gebruiken, ontstaat er een ondoordringbare haag. Ideaal om huisdieren binnen te houden.

 

Laurier

De Laurier is een compacte snel groeien haagplant en ideaal voor een snelle dichte haag. Daarnaast ook winterhard en groenblijvend.

 

Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ / Laurier

De ‘Rontundifolia’ is een snelgroeiende haag en ideaal als er snel een dichte haag moet staan. Deze haag heeft mooi groot donkergroen blad. In de lente groeien er witte bloemen in en in de herfst zwarte bessen.

 

Prunus laurocerasus ‘Novita’ / Laurier

De ‘Novita’ is vergeleken met de ‘Rotundifolia’ een sterkere Laurier. Ook is het blad donkerder en de bladglans dieper. Ook in deze Laurier groeien er witte bloemen in de lente, alleen groeien er in de herfst rode bessen aan in het najaar.

 

Prunus laurocerasus ‘Otto Luyken’ / Laurier

Deze Laurier is laagblijvende met schuin opgaande takken. Wordt ongeveer 1 meter hoog. De andere Laurier hagen kunnen 6 meter hoog worden. De ‘Otto Luyken’ bloeit in de lente met opstaande witte bloemen en paarse bessen in de herfst.

 

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ / Portugese laurier

De Portugese laurier heeft een mooie opgaande en smalle groei.

 

Rhododendrons

Mei is de bloeitijd en er bloeien dan prachtige gekleurde bloemen in. De Rhododendron is een mooie donkergroene haag, die ook solitair te gebruiken is. Ook is de Rhododendron winterhard en is groenblijvend.

 

Rhododendron ‘Cunningham’s White’

Bloeit in het voorjaar prachtig met witte bloemen. Het mooie donkergroen blad en de witte bloemen doet de bloemen extra opvallen.

 

Rhododendron catawbiense ‘Roseum Elegans’

In het voorjaar bloeit er in deze Rhododendron mooie roze bloemen.

 

Rhododendron catawbiense ‘Nova Zembla’

Bloeit in het voorjaar prachtig uit met rode bloemen.

 

Rhododendron catawbiense ‘Grandiflora’

Er groeien in het voorjaar lila paars kleurige bloemen in.

 

Coniferen

Coniferen zijn groenblijvende planten. De conifeer kan goed solitair en gecombineerd gebruikt worden. Maar ook als beschutte haag is de conifeer goed geschikt.

 

Thuja / Levensboom

Een groenblijvende conifeer met schubvormig blad. Op beschutte plaatsen goed te gebruiken als haagplant.

 

Chamaecyparis

Een snelgroeiende zuilachtige opgaande conifeer.

De waardering van bastdeplantgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 5 reviews.