Bel 06-21486848

Potterie

Zeer aantrekkelijk assortiment bloempotten voor buiten. Decoratief voor in de tuin als op het terras. Er zijn verschillende materialen zoals lichtgewicht kunststof tot zware stenen potten.

 

Ga hier naar Potten in onze webshop

 

CEMENT

Onze Cementcollectie past volledig binnen de trend van het gebruik van geloofwaardige basismaterialen. De robuuste uitstraling van natuurlijke cement draagt bij tot het duurzame karakter van deze lijn. De gebruikte materialen zijn cement, zand, steen en versterkende vezels. Variaties in kleur zijn mogelijk omwille van het gebruik van deze natuurlijke materialen.

 

 

 

DSC_0722

 

DSC_0736

 

DSC_0720

 

FIBER CEMENT

De natuurlijke kleur van cement en de prachtige structuur van hout worden binnen deze lijn op een sublieme manier gecombineerd tot een nieuw geheel. Door de zachte natuurlijke look en de eenvoudige lijn, vindt dit product zijn weg in zowel een moderne als klassieke omgeving.

 

Fiber Cement is een mengeling van natuurlijke producten (o.a. zand en steenpoeder) met 35% cement en 3% glasvezel. Omdat er geen kunsthars in verwerkt zit is dit product milieuvriendelijker dan fiber- en polystone.

 

Wood cement

 

DSC_0717

 

Fiber cement

 

FICONSTONE

Ficonstone is een mengeling van natuurlijke producten op een net van glasvezel. Doordat er geen kunsthars in verwerkt zit, is dit product milieuvriendelijker vergeleken met fiberstone en polystone.

 

DSC_0718

 

Ficostone

 

M-TERRA

M-Terra Terracotta is gemaakt uit natuurlijke klei uit de beding van de Mekong, gemengd met fijn zand. het wordt gebakken in een traditionele oven tot op 1050°C en gedurende 4 tot 8 dagen. De antieke bruine kleur wordt verkregen door ijzerdeeltjes toe te voegen aan de klei. Dit geeft een antiek en sterker uitzicht aan de potten en verhoogt de sterkte en duurzaamheid.

 

DSC_0719

 

DSC_0726

 

DSC_0724

 

TERRACINO

De Terracinopotten bestaan uit een mix van klei uit de streek van Yxing en Qidong. De potten worden volledig met de hand gemaakt, waarbij gipsvormen worden gebruikt. Kenmerkend voor deze potten is een traag droogproces.

 

De baktemperatuur bedraagt 1050°C, waardoor de potten heel duurzaam en vorstbestendig zijn. De potten zijn eveneens UV-bestendig en voorzien van een gat. De speciale witte laag op de potten, komt er door de natuurlijke beweging van het zout. Ook de mix van verschillende soorten klei en de plaats van de potten in de oven tijdens het bakken dragen hiertoe bij.

 

DSC_0732

 

ANTIQUE GARDEN

Voor de machinale vervaardiging van deze terracotta potten wordt de traditionele kennis gecombineerd met de allernieuwste technieken. Bij elke stap in het productieproces wordt een kwaliteitscontrole gedaan: van de keuze van de klei tot het gieten, drogen, bakken, labelen en verpakken van de potten.

 

Hierdoor is een goede kwaliteit gegarandeerd. De geselecteerde kleisoorten uit verschillende streken van Italie geven aan de Antique Garden hun typische mokkakleur.

 

DSC_0725

 

GLAZED

Geglazuurde keramiek bestaat uit een mix van natuurlijke klei met glazuur op het oppervlak (95% klei en 5% glazuur). Het product wordt gebakken op 1250°C. Omdat deze potten handmatig vervaardigd zijn, zijn kleine variaties in het glazuur en kleine oneffenheden mogelijk.

 

DSC_0716

 

Voor de CEMENT!, FIBER CEMENT, FICONSTONE, M-TERRA, ANTIQUE GARDEN en GLAZED geld dat de producten vorstbestendig zijn onder normale omstandigheden. Zorg er dus voor dat water niet in de pot kan blijven staan. Het is ook aangeraden om tijdens periodes van strenge vorst de pot op voetjes te plaatsen.

De waardering van bastdeplantgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.