Bel 06-21486848

Klimplanten

Zie WEBSHOP

 

Klimplanten of klimop zijn goed te gebruiken om saaie muren, prieel, schuttingen of een pergola te bedekken. Daarbij kan een klimplant ook als afscheiding gebruikt worden. Ze nemen weinig ruimte in beslag en is er makkelijk hoogte te creëren.

 

Hedera helix ‘Hibernica’

De Hedera helix ‘Hibernica’ is een snel groeiende klimop. De Hedera kan overal staan en heeft geen zon achtige plek nodig. In sepetember-december vind de bloei plaats en er ontstaan dan bolvormige witte bloemen.

 

Lonicera periclymenum ‘Serotina’ / Wilde kamperfoelie

Wordt ook wel de rode boskamperfolie genoemd. Bloeit in de periode juni en juli met wittige donkerroze bloemen. De ‘Serotina’ heeft half zon nodig, maar het is het beste om zijn voeten aan te planten.

 

Clematis

Op een zonnige plek krijg je veel bloemen aan de Clematis. De Clematis is bladverliezend. Leverbaar in verschillende kleuren.

 

Clematis armandii

Bloeit al vroeg in de maanden maart-april. De bladeren zijn langwerpig en voelen leerachtig aan. Het is een winterharde bladhoudende Clematis. Leverbaar in verschillende kleuren.

 

Wisteria sinensis / Blauweregen

Dit is een uitbundig groeiende slingerplant, die veel wordt aangeplant om pergola’s te beschutten. De grote paarsblauwe trossen bloeien in april-mei, en de bladeren in mei-juni. Wordt ongeveer 10 meter lang.

 

Akebia quinata / Schijnaugurk

Een vroegbloeiende halfwintergroene klimplant.

Goed te gebruiken tegen een pergola of tegen een schutting. Ook wel de klimbes genoemd. Kan ongeveer 6 tot 10 meter lang worden.

 

Aristolochia durior / Duitse pijp

Heeft mooi hartvormig blad, dat een doorsnede kan halen van 25 cm. In de periode mei-juni zit er onder het blad 4 cm lange pijpvormige gele bloemen.

 

Campsis radicans / Trompetklimmer

Bloeit in de periode juli-augustus met oranjerood kleurige trompetvormige bloemen. De scheuten van deze plant kunnen wel 8 meter lang worden. De plant kant heel goed op zonnige plekken staan.

 

Vitis vinifera / Druif

Behoort tot de familie van de wijnstokachtigen. De rijpe druiven zijn lekker, maar deze druiven worden vaak gebruikt voor in de wijn of andere alcoholhoudende dranken.

 

Humulus lupulus / Hop

Een winterharde slingerplant. Ook wel de bierbloem genoemd. Ieder jaar komen er stengels aan die 6 tot 8 meter lang worden. In het najaar verdord deze plant. De bladeren zijn hartvormig en gelobd.

 

Trachelospermum jasminoides / Sterjasmijn

Ook wel de Toscaanse jasmijn genoemd. Een groene- en redelijke winter harde klimplant met witte geurende bloemen. Bloeit in mei-september met veel kleine bloemetjes.

 

Jasminum nudiflorum / Winterjasmijn

Dit is een sterk winter bloeiende jasmijn. Bloeit in december-januari met geurende gele bloemen. De winter jasmijn kan tegen temperaturen van -23º, en dus uitstekend voor ons nederlandse klimaat.

De waardering van bastdeplantgigant.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 5 reviews.