Bel 06-21486848

Mediterrane Potgrond

 7,95

40 L

 

Categorie:

Beschrijving

Planten uit de landen rondom de Middellandse zee zijn erg geliefd bij veel tuinliefhebbers. Door de uitstraling en de sfeer van deze planten roepen ze vaak een vakantiegevoel op. Mediterrane planten stellen hoge eisen aan de potgrond waar ze in staan. Immers ze groeien langzaam en staan vaak langer in dezelfde pot of kuip.

Het is daarom belangrijk dat de potgrond luchtig blijft. Bovendien bevat deze potgrond de juiste bestanddelen voor een optimale waterhuishouding.

 

  • Waarvoor is deze geschikt: 
    Culvita Mediterrane Potgrond kan worden gebruikt voor palmen, olijven, vijgen, citrus-achtige en andere Mediterrane planten.
  • Waarvoor niet geschikt: 
    Niet gebruiken voor zuurminnende planten.
  • Eigenschappen: 
    In Culvita Mediterrane Potgrond worden de beste veensoorten gemengd met kokosgruis tot een optimaal groeimedium. Klei is toegevoegd voor een betere waterhuishouding. Om de juiste pH-waarde te bereiken wordt kalk toegevoegd. Voedingsstoffen komen van een speciale NPK meststof met sporenelementen, voldoende voeding voor de eerste 6 weken. Bovendien is er voor de eerste zes maanden een organische bemesting meegegeven. Aan Culvita Mediterrane Potgrond is RhizoPlus toegevoegd.

 

Hoewel dit product een meststof bevat zal het noodzakelijk zijn om na verloop van tijd een bemesting uit te voeren. Dit afhankelijk van de behoefte van uw planten. RhizoPlus is een mengsel van mycorrhiza en andere rhizosphere bacteriën en schimmels. Door de toevoeging van RhizoPlus zal de opname van voedsel en water sneller en makkelijker op gang komen. Bovendien bevordert RhizoPlus het natuurlijk evenwicht.

 

Verpakking: 40 liter