Bel 06-21486848

Heesters

Zie WEBSHOP

 

Heesters of struiken vertakken al direct boven of zelfs al onder de grond. Heesters hebben geen stam en worden niet zo hoog als een boom.

 

Hortensia’s

Skimmia

Viburnum

Rhododendrons

 

Abelia grandiflora

Dit is een halfgroene winter heester, die ongeveer 180 cm hoog kan worden. De bloei is in het voorjaar met wit roze bloemen. Maar het hele jaar door weet de Abelia vaak te bloeien.

 

Acer palmatum / Japanse esdoorn

De Japanse Esdoorn heeft zevenlobbig blad, ook word het wel handvormig blad genoemd. Deze struiken kunnen 4 m tot 5 m worden hoog worden. In juli en juni bloeien er rozerode bloemen in.

 

Amelanchier lamarckii / Krentenboompje

Het Krentenboompje is vaak een meerstammige heester. De bloei valt in april, mei en er bloeien dan witte bloemetjes aan. Na de bloei onstaan er blauwzwarte besjes. De hoogte is rond de 4 tot 6 m.

 

Aucuba japonica ‘Variegata’ / Broodboom

Dit is een groenblijvende heester. Kan op de meeste grondsoorten en doet het ook goed in de schaduw.

 

Azalea japonica / Rhododendron

De Japanse Azalea is winterharde en wintergroene heester. Door zijn uitbundige bloei en mooie felle kleuren staat hij overal goed.

 

Berberis / Zuurbes

Doen het behalve op te natte grond overal goed. Ook als haag is de Zuurbes goed geschikt. De Berberis / Zuurbes is winterhard.

 

Buddleja davidii / Vlinderstruik

De struik die zijn naam een eer aan doet. De Vlinderstruik trekt door zijn pluimvormige paarse bloemen vele soorten vlinders aan. Deze struik groeit snel en moet dan ook ieder jaar terug gesnoeid worden. Anders verwaarloosd deze struik zichzelf en komen er geen bloemen meer aan.

 

Callicarpa bodinieri ‘Profusion’ / Schoonvrucht

In de winter groeien er paarsblauwe bessen in, en in de zomer wit rozige bessen. Tot laat in het najaar zit de Callicarpa nog in het blad. Het blad is aan de bovenkant olijfgroen en aan de onderkant olijfgrijs van kleur. Ook zijn de bladeren aan de onderkant behaard. De plant moet op een zonnige plaatse staan en hoeft alleen gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden.

 

Ceanothus ‘Concha’ / Amerikaanse sering

Bloeit in mei tot juli rijk met bluawe bloemen. Het blad van deze heester is wintergroen. De ‘Concha is winterhard en wordt ongeveer van 160 cm tot 2 meter hoog.

 

Cephalanthus occidentalis / Kogelbloem

Een bladverliezende sierheester. De bloei van zijn kogelvormige witte bloemen is in het voorjaar, en in de zoemer trekken deze insecten aan. Heeft een beschutte zonnige plaats nodig en is niet wintergroen en hard.

 

Ceratostigma plumbaginoides / Loodkruid

Is een langbloeiende plant met felle blauwe bloemetjes. Deze bloeit begint in juli en loopt door tot in oktober.  De hoogte is ongeveer 25 tot 30 cm.

 

Cercis canandensis / Canadese Judasboom

Bloeit met opvallende fel roze bloemen. De bloei periode is in april en kan deze Cercis tot 3 meter hoogte uitgroeien.

 

Choisya ternata

De Choisya heeft mooie glimmende brede bladeren. In mei groeien er witte stervormige bloemetjes in. Ook in de zomer is er een optie tot een tweede groei.

 

Clethra alnifolia / Schijnels

Kan ongeveer 2m hoog worden. Bloeit in de zomer met witte bloemen en verdraagt en schaduw plaats in de tuin. De Clethra is niet wintergroen, maar verkleurt wel heel mooi in de herfst naar goudgeel blad.

 

Cornus alba ‘Sibirica’ / Witte kornoelje

De Alba is een breedgroeiende bladverliezende struik. In de winter kleuren zijn takken rood, en in de zomer groeien er wit gelige bloemetjes in.

 

Cornus kousa / Japanse grootbloemige kornoelje

In mei tot juni bloeit deze struik helemaal vol met fel witte bloemetjes. De struik kan uitgroeien tot 6 meter hoog en is bladverliezend.

 

Corylopsis pauciflora / Schijnhazelaar

Bloeit in april-mei met lichtgelige  bloemen. Deze struik staat het liefst in de zon, maar kan ook in een lichte schaduw staan. De hoogte wordt ongeveer 1 meter.

 

Cytisus / Brem

Bloeit rijkelijk met paarsrode bloemen. Deze struik is een vlinderbloemige. De Brem is makkelijk te herkennen aan het weinig en kleine blaadjes.

 

Deutzia / Bruidsbloem

Als de grond maar niet te droog is vind de Deutzia het al snel goed. Deze heester is winterhard maar niet wintergroen. De bloei is van mei tot juni en er bloeien dan witte bloemetjes in.

 

Elaeagnus ebbingei / Olijfwilg

Bloeit in het voorjaar uit met witte puntige bloemetjes. De bovenkant van het blad is donkergroen en de onderkant is zilvergrijs. De uitgroei hoogte is ongeveer 2 meter.

 

Enkianthus campanulatus / Pronkklokje

Bloeit in begin mei al uit met bloemklokjes. Deze zijn citroengeel met roodbruine uiteindes. Deze struik kan 3 meter hoog worden en is bladverliezend, maar is in het voorjaar vroeg in het blad.

 

Escallonia ‘Red Dream’

Een laagblijvende compact groeiende sierheester. In de periode van juli – augustus bloeit de ‘Red Dream’ met roze bloemen. In vochtdoorlatende grond en zonnige beschutte plek doet de ‘Red Dream’ het goed.

 

Euonymus fortunei / Kardinaalsmuts

Is een bladverliezende heester. In de herfst verkleurt het blad karmijnrood en springen de klepjes van de rode vruchtjes open en er zitten oranje zaden in. Dit trekt weer vele vogels aan. De Euonymus heeft als bijnaam de Kardinaalmuts, omdat de vruchtjes de vorm hebben van deze muts.

 

Exochorda macrantha ‘The Bride’ / Parelstruik

Bloeit in april tot juni met felwitte bloemen. Deze heester wordt ongeveer 2 meter breed en tot de 180cm hoog.

 

Forsythia intermedia ‘Spectabilis’/ Chinees klokje

Kan uitgroeien tot 3 m hoog. Hij bloeit vroeg in het voorjaar soms nog in de winter. De klokjes vormige bloemen zijn groot en goudgeel.

 

Fothergilla major / Lampenpoetserstruik

Heeft elsachtige blad en verschijnt tijdens de bloei in het voorjaar. Ook komen er pluizige pluimvormige witte bloemen in. Het blad verkleurt in de herfst weer naar oranjerood. De struik is winterhard

 

Hamamelis intermedia / Toverhazelaar

De Toverhazelaar bloeit in de winter of heel vroeg in het voorjaar. Kan ongeveer 4 meter hoog worden. De bloemen zijn clusters met meeldraden en de blaadjes zijn lintvormig.

 

Hebe pinguifolia ‘Pagei’ / Struikveronica

Blauwgrijzig blad. De plant blijft laag en is breed groeiend.

 

Hebe ‘Hebe buxifolia’ / Struikveronica

Wordt ongeveer 50 cm hoog. Groeit opgaand omhoog . In juni en juli groeien er lichtblauwe bloemen in.

 

Hebe speciosa / Struikveronica

Glanzend groen blad en paarse bloem pluimen.

 

Hedera

De Hedera is een groenblijvende winterharde heester. Het nieuwe blad kleurt mooi felgroen en het oudere blad is donkergroen. De Hedera is vooral bekent als haag of klimop, maar is ook als struik verkrijgbaar. De Hedera is verder niet veeleisend en kan overal staan op de meeste grondsoorten.

 

Hibiscus

De Hibiscus is één van de langst bloeiende zomerbloeiers. Inj de zomer is deze struik overladen met klokvormige bloemen. De kleuren variëren van rood, paars, wit of violet.

 

Ilex / Hulst

De Ilex is een wintergroene heester. De Ilex of Hulst is bekend om zijn leerachtig diepgroen glanzend blad. Daarnaast is het blad scherp en stekelig. In de winter groeien er rode bessen aan. Vaak worden de takjes dan gebruikt voor kerst.

 

Kalmia latifolia / Berglaurier

Is een wintergroene heester, met een breed groeiende vorm. In juni en juli is de bloeitijd en er groeien dan komvormige wit rozige bloemetjes in. Het blad is langwerpig donkergroen. Het liefst staat de Kalmia in een licht zure grond.

 

Kerria japonica / Ranonkelstruik

Deze struik heeft in zijn bloei tijd in mei veel gele bloemen, die soms zelfs tot de herfst erin blijven zitten.

 

Kolkwitzia amabilis / Koninginnestruik

Bloeit in het voorjaar met roze puimen. In de binnenkant van deze bloemen zit een oranje vlek. Kan uitlopen tot een hoogte van 3 meter. De Koninginnenstruik is niet wintergroen.

 

Leucothoe axillaris ‘Curly Red’

De ‘Curly Red’ is een leucothoe met een gekroesd blad en een mooie verkleuring in de herfst en winter. In mei bloeien er witte bloemen in, maar zoals voor elke Leucothoe is de verkleuring van het blad een echte blikvanger. De Leucothoe is wintergroen.

 

Leucothoe walteri ‘Rainbow’

De ‘Rainbow’ staat ook bekend onder de naam ‘Andromeda’. Dit soort verkleurt het blad in de herfst naar purper. In mei bloeit hij uit met witte bloemen. De Leucothoe is wintergroen.

 

Leucothoe ‘Scarletta’

Dit soort staat ook wel bekend onder de naam ‘Zeblid’. Het jonge blad is paars en wordt in de zomer groen en verkleurt in de winter naar rood. In mei bloeien er witte bloempjes in, maar vooral het blad geeft de kleur aan deze plant. De Leucothoe is wintergroen.

 

Leycesteria formosa / Fazantenbes

De Fazantenbes bloeit in de nazomer met een mooie paarsige hangende bloem. In de winter kleuren zijn takken groen.

 

Mahonia / Mahoniestruik

Heeft stekelig blad en verkleurt naar bronskleur in de winter. Deze breedopgaande sierheester wordt ongeveer 150 cm hoog. In zijn bloeiperiode rond april-mei ontstaan er gele bloemen, en na de bloei onstaan er blauwe niet eetbare bessen.

 

Magnolia / Beverboom

Bloeit met wit rozige opstaande bloemen. De bloemen lijken op tulpen. Het blad is er al voor de bloei van zijn bloemen. Op een zonnige plaats kan de Magnolia in de nazomer nog een nabloei geven.

 

Nandina domestica / Hemelse bamboe

Dit is een groenblijvende heester. Deze heester heeft diepgroen puntig blad waardoor het een oosters uiterlijk heeft. In het begin van de zomer ontstaan er lange pluimen met witten bloemen, en na de bloei verschijnen er rode bessen. Deze heester wordt ongeveer 180 cm hoog.

 

Osmanthus heterophyllus / Schijnhulst

Een wintergroene compacte struik, met bont getande blaadjes. Staat mooi in een tropische of oosterse tuin. Word tussen de 80 cm en 200 cm hoog.

 

Philadelphus ‘Virginal’ / Boerenjasmijn

De Boerenjasmijn bloeit met roomwitte bloemen. Een goed onderhoud houdt de struik jong en volop in bloei.

 

Photinia fraseri ‘Red Robin’ / Glansmispel

Wordt ongeveer 2,5 m hoog en 2 m breed. In mei bloeit hij met tuilen witte bloempjes. Deze struik is wintergroen en heeft groot glanzend groen blad, dat opvallend rood uitloopt in het voorjaar.

 

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ / Blaasspirea

Bloeit in mei met witte bloemen. na de bloei worden er rode vruchten gevormd. In de zomer zit er heel donker purper kleurig blad in. De plant is wel winterhard maar niet wintergroen.

 

Pieris / Rotsheide

Redelijk winterhard en groenblijvend. In de herfst vormen er roodpaarsige bloemknoppen in, die in maart tot april uitlopen tot rode bloementrossen .

 

Potentilla / Ganzerik

Een laagblijvende zomerbloeiende struik. na 10 jaar is deze struik uitgegroeid tot ongeveer 50 cm hoogte. Deze plant is winterhard.

 

Prostanthera cuneata / Muntstruik

Deze struik is wintergroen en heeft kleine donkergroene blaadjes, die als je ze aanraakt naar mint ruiken. Dit is een zomerbloeier die witte bloemen vormt.

 

Prunus laurocerasus / Laurierkers

Deze wintergroene en winterharde struik doet het goed op alle vochtdoorlatende plaatsen in de tuin.

 

Sorbaria sorbifolia / Lijsterbesspirea

In de zomer bloeien er trossen met witte bloemen aan rechtopstaande takken. Deze bloemen zijn ongeveer 25 cm lang. De takken zijn mooi bruin en deze plant wordt niet groter dan 2 meter hoog en breed.

 

Spirea japonica / Spierstruik

De bloemen bloeien in tuilen en zijn diep roze rood. De struik heeft weinig onderhoud nodig en heeft een compacte groei.  Het blad is lancetvormig.

 

Syringa / Sering

De bloemen groeien in trossen aan de uiteindes van de takken. De Sering is er in wit, roze en purper en is winterhard.

 

Tamarix / Tamarisk

Is bladverliezend, maar wel winterhard. Het blad van de Tamariks bestaat uit klein, schubachtige bladnaalden. De naalden scheiden bij warm weer zout uit, dat in de vorm van kleine kristallen in het zonlicht schittert. In de maand mei en juni komen er pluimen van bloemen in.

 

Vaccinium / Bosbes

Een vochtige grond en zonnige plaats is het beste voor de Bosbes.  Ze produceren de meeste bessen op zuurminnende gronden.

 

Vitex agnus-castus/ Monnikenpeper

Dit is een zomerbloeiende struik en verdraagt veel droogte. De bloeiperiode is vanaf augustus tot in oktober.

 

Weigela

Bloeit met klokvormige bloemen en bloeit rijkelijk. Doet het goed op vrijwel alle soorten van gronden. De Weigela zijn in meerdere bloemkleuren verkrijgbaar .